ARTIESTEN - JEROEN VAN DER BOOM

Jeroen van der Boom

Jeroen van der Boom

Niemand kon de afgelopen acht jaar om Jeroen van der Boom (1972) heen. Hoewel hij altijd al bekend heeft gestaan als groot talent en zijn hand niet omdraaide voor een New Jazz album, presentatieklussen, imitaties of optredens als allround entertainer vielen met het verschijnen van zijn hit Jij Bent Zo in 2007 alle puzzelstukjes op de juiste plaats. De mega-hit stond wekenlang op één en bleef in de hoogste regionen staan toen ook zijn volgende single Eén Wereld de top bereikte. Met zijn platina status bekroonde album Jij Bent Zo zette Jeroen zichzelf definitief op de kaart als veelzijdig talent.

Van der Boom speelde binnen een jaar twee maal een bomvolle Heineken Music Hall volledig plat, mocht viermaal openen voor Lionel Richie in het Gelredome en juist op het moment dat hij begon te denken aan nieuw materiaal, vroegen de Toppers eind 2008 of hij Gerard Joling wilde vervangen. Niet alleen voor de ArenA concerten, maar ook om in 2009 deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival in Moskou. Sindsdien is Jeroen niet meer bij de Toppers weg te denken en zal hij ook in 2016 met hen in de ArenA staan. Ook met Holland Zingt Hazes in Ziggo Dome Amsterdam is Jeroen onlosmakelijk verbonden. Komend jaar staat hij voor de vierde keer op rij als presentator met Roxeanne en André Hazes jr. op het podium.

De zanger, die maatschappelijk betrokken is, reisde voor UNICEF en de Nationale Postcode Loterij, naar Sierra Leone, het armste land ter wereld. Daar bezocht hij in afgelegen gebieden scholen en medische posten. ‘Dankzij dit project hebben kinderen weer toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.’

Veelzijdig als Jeroen is, richtte hij zich in 2010 op zijn televisiecarriere. Voor RTL4 was hij coach in The Voice of Holland en een jaar later stapte Jeroen over naar SBS6 waar hij programma’s als Lotto Weekend Miljonairs, The Winner is, Wedden Dat Ik Het Kan en Wat Schat Je presenteerde. Ook zijn passie voor muziek wist Jeroen samen te brengen met zijn voorliefde voor televisie. Succesvolle shows als Bloed, Zweet en Tranen, De beste liedjes van, Holland Zingt, Beter dan het origineel en Muziekherinneringen wisten al zijn talenten samen te brengen. En ook voor 2016, wanneer Jeroen zijn eerste lustrum bij SBS6 viert, staan er grootste shows op het programma.

Toch is het podium voor Jeroen van der Boom dé plek waar hij zich thuis voelt. De afgelopen jaren gaf hij altijd uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall en wist hij met het nummer Mag ik dan bij jou drie avonden lang zestigduizend man in de ArenA doodstil te krijgen. Jeroen bracht in juni 2015 het lied op single uit en in anderhalf uur tijd had hij opnieuw een nummer 1 hit. Op Youtube werd de opname uit de ArenA maar liefst 3,3 miljoen keer bekeken. Begin november bracht Jeroen zijn allernieuwste single uit. Met zijn collega en goede vriend Lange Frans zingt Jeroen Overal waar ik gat. In de bijbehorende videoclip speelt actrice Carolien Spoor de hoofdrol.