ARTIESTEN - MIKE PETERSON

Mike Peterson

Mike Peterson

Mike Peterson begon zijn zangcarriere al op jonge leeftijd, niet wetend dat hij zou opgroeien tot de allround zanger die hij nu is. Mike heeft in zijn jonge jaren al veel mooie dingen mogen doen, zo werd hij o.a gevraagd, om het voorprogramma voor de soullegende Lou Rawls te verzorgen. In 2006 doet hij mee, aan het Golden Stag festival in Roemenie waar hij 2e wordt en de publieksprijs in de wacht sleept. Dit is een toonaangevend festival, waar veel grote namen aan mee werkten, zoals bijvoorbeeld Boys 2 Man en The Scorpions. Hierdoor groeit Mike zijn populariteit in Roemenië, met als gevolg dat hij een graag geziene gast is in programma’s zoals Big Brother en De Surprise show. De jaren daarna was Mike een veel gevraagde artiest in het buitenland, en tourde hij als support act, met grote namen zoals London Beat, Robin S en vele anderen.

In het jaar 2015 doet Mike mee met het SBS programma Bloed Zweet en Tranen, waar hij uiteindelijk in de finale komt, en de derde plek behaald. Hierdoor kreeg Mike landelijke bekendheid, en mocht hij in dat jaar vijf avonden schitteren, in de Amsterdam Arena bij de ‘Toppers in Concert’

Ook vroeg Ruth Jacott, Mike mee op haar “Vijf Steden Tour” waar hij haar voorprogramma mocht verzorgen, en samen met Ruth een prachtig duet in haar shows mocht doen. Met de single ‘Ik Kan Zo Niet Verder’ werd Mike genomineerd voor een Buma Award, en de single ‘ Altijd Bij Jou Zijn’ die hij in 2016 uitbracht met vriend en collega Yes-R resulteerde zelfs in een nummer 1 hit.

Zowel in 2017 als in 2018 staat Mike wederom in de half-time show bij Toppers in Concert. Ook deed hij mee aan het programma Topper gezocht waar Mike de favoriet was maar hij Esmee voor moest laten voorgaan.

Mike heeft nu zijn nieuwe single “Perfect voor mij”uit.