OVER ONS

De muzikale carriere van Dim Paulson (1971) begint al voor het afronden van het VWO achter de draaitafels in de meest populaire discotheken van Den Haag. Vanaf daar is de stap naar het toonaangevende dancelabel Combined Forces letterlijk een kleine: het kantoor van het label ligt recht boven de discotheek. Bij Combined Forces is Dim verantwoordelijk voor de exploitatie en ontwikkeling van nieuwe Nederlandse dance acts zoals Sander Kleinenberg, Remy, Vincent de Moor, Veracocha maar ook voor internationale acts als Lasgo en Kate Ryan.

 

Zijn inzet voor de artiesten en het label en later voor de joint venture tussen Combined Forces en EMI Music blijft niet onopgemerkt. In 2003 wordt Dim aangetrokken door het ook al Haagse AT Productions van Edwin Jansen.  Vanuit Dimperium Productions vervult Dim als freelancer het management van Idols I & II-artiesten Jim en Dewi. Zo is hij onder andere verantwoordelijk voor de samenwerking van Jim met Mars en wordt Dewi aan Vodafone gekoppeld. Het verder uitrollen en realiseren van de doelstellingen van hun carrieres is Dim zijn belangrijkste doel.

 

Naast het managen van de Idols-artiesten is Dim, als één van de aandeelhouders, tevens de drijvende kracht achter de meidengroep KUS. Ook hier bestaan de werkzaamheden uit veel meer dan het begeleiden van de muzikale carriere. Dimperium zet een theatertour op en bedenkt de eerste KUS-speelfilm voor de meidengroep. Daarnaast is Dim verantwoordelijk voor de merkkoppeling tussen Bolletje en KUS..

 

In 2007 benadert Frank Wisse van de Talent Company Dim om werkzaamheden in zijn bedrijf te gaan verrichten. De Talent Company vertegenwoordigt een brede groep aan talent en zorgt voor een verbreding van Dim zijn activiteiten. Bij de Talent Company is Dim verantwoordelijk voor het management en de begeleiding van Jeroen van der Boom. De gehele samenwerking met de Toppers wordt door Dim nauwgezet begeleid, en hij blijft natuurlijk verantwoordelijk voor de begeleiding van de zanger.

 

December 2009 besluit Dim om de zelfstandige onderneming ‘Dimperium Productions’ toch weer nieuw leven in te blazen . Zo kan hij vanuit zijn eigen bedrijf met zorgvuldig opgebouwd netwerk, zijn expertise en toegevoegde waarde gebruiken om nieuw talent te begeleiden. In samenwerking met de artiesten wordt gekeken naar de beste mogelijkheden en kansen die de entertainmentbranche te bieden heeft, en deze met het team te realiseren.

 

In januari 2010 sluit Dimperium met SBS de overeenkomst om de Popstars 2009-2010 te managen. Deze editie van Popstars brengt Wesley Klein als winnaar, welke als vanzelfsprekend onder de hoede van Dim komt. Hij begeleidt hem naar drie awards als ‘Beste Nieuwkomer’ bij achtereenvolgens de Buma Awards, Sterren.nl Awards en de 100% NL Awards.

 

De succesvolle samenwerking tussen Dimperium en SBS is niet onopgemerkt gebleven. Dimperium Productions wordt gevraagd om de winnaars van de eerste 3 edities van The Voice Kids te begeleiden. Ook zal de winnaar van The Voice editie 2015-2016 bij Dimperium worden ondergebracht. 

 

Naast het begeleiden van talenten uit tv shows wil Dimperium zich ook weer richten op het bouwen van artiesten. Zo sluit Dim in 2014 een overeenkomst met de groep Re-Play en verzorgt hij namens RTL/8 Ball het management van Keet!